SPF Österbotten

Nyhetsbrev 3/2022

18.03.2022 kl. 10:24
Vårmöte, pensionärsparlament och jubileumsbudkavle

SPF ÖSTERBOTENS VÅRMÖTE

Regionens vårmöte hålls 6 april i Vasa. Kallelse, dagsprogrammet och möteshandlingar samt övrig information om höstmötet finns att tillgå på regionens webbplas >>Vårmötet 2022 
Anmälning av delegater görs via >>anmälningsformuläret senast 25 mars.

Dagsprogrammet:
11.00  Mottagning av fullmakter / Lunch

12.00  Värdföreningens hälsning, ordförande Christina Rydström
Vasa stads hälsning, stadsdirektör Tomas Häyry
Musikframförande, Karin Sandqvist och Jan-Erik Elfving

13.00  Höstmöte
Regionens hälsning, regionordförande Anita Ismark
Höstmötesförhandlingar

14.00 ”Vårkänslor våren 2022”
teologie magister Ann-Mari Audas-Willman

c:a 15.00 Avslutningsord och kaffe

 

KVARKENS PENSIONÄRSPARLAMENT


Efter ett uppehåll på två år genomförs nu Kvarkens pensionärsparlament i Vasa 4-5 maj 2022. Temat för parlamentet är "Pensionärerna och pengarna".

Som föreläsare har bland annat inbjudits Calle Pettersson från pensionsbolaget ELO, Essi Rentola från Social- och hälsovårdsministeriet och Mikko Kautto från Pensionsskyddcentralen. Från Sverige deltar bl a förbundsordförande Eva Eriksson från SPF Seniorerna och Annika Creutzer, styrelseledamot i Swedbank.

Pensionärsföreningarna Österbotten och Västerbotten inbjuds till parlamentet att delta med 4 delegater per förening. SPF Österbotten respektive SPF Seniorerna Västerbotten sänder inbjudan och landsvis information om parlamentet.

För delegater från föreningarna i Österbotten är deltagaravgiften 70 € per delegat. För övriga är priset 140 €. 

Sista anmälningsdag är 8 april.

>>Läs mera

 

SPF:s JUBILEUMSBUDKAVLE

Svenska pensionärsförbundet har beslutat genomföra en budkavle med pensionärernas tankar om framtiden i samband med jubileumsåret 2022. Meningen är att budkavlen skall överlämnas åt beslutsfattarna under april-maj. Förbundet har skickat förhandsinformation om budkavlen genom ett >>brev till föreningarna 24.9.2021 med en >>bilaga med exempel för budkavletext.

Regionstyrelsen ansvarar för koordineringen av budkavlen i sina egna regioner och SPF Österbottens styrelse har vid sitt möte 11.3 beslutat att föreningarna i Österbotten överräcker sin budkavle i till sin egen kommuns ledning måndagen 16 maj. Meningen är att SPF Österbotten informerar kommunernas och städernas ledning skall om att de kommer att kontaktas av pensionärsföreningarna i deras kommun för överenskommelse av tidpunkt och plats för överlämnandet. SPF Österbotten kommer också att informera pressen om budkavelns överlämnande. 

För mera information kontakta vid behov undertecknad.

 

SPF ÖSTERBOTTENS SOMMARFEST

Regionens sommarfest kommer att hållas onsdagen 3 augusti på Carpella i Korsholm. Mera information om sommarfetsen kommer när programmet för dagen är klar.

 

MATINEFÖRESTÄLLNINGAR PÅ WASATEATER

Två matinéföreställningarr har bokats till hösten på Wasateater. 23 september ser vi pjäsen >>"Heiman" och den 23 november >>"Man får väl ställa upp".

 

Glöm inte att följa med vad som är aktuellt genom att kolla >>händelsekalendern.

 

Patrick Ragnäs