SPF Österbotten

Nyhetsbrev 8/2021

24.05.2021 kl. 10:22
Lista på vandringar, regionresa, kryssning med Aurora Botnia och golfturnering

VANDRINGAR MED PENSIONÄRSFÖRENINGARNA

14 varierande vandringar runt om i Österbotten med 14 olika pensionärsföreningar från slutet av maj till början av september

Nu är listan med vandringar med pensionärsföreningar i Österbotten klar. Variationen på vandringarna är bred och alla hittar säkert en eller några intressanta tillfällen att ta sig ut tillsammans med andra på ett säkert sätt. Vi följer naturligtvis med situationen med pandemin och kommer med korrigeringar om så behövs.

Meningen är att vem som helst kan delta och detta är ett lämpligt sätt att bekanta sig med de övriga föreningarnas omgivningar. Vi har ordnat med guider eller vandringsledare till vart och ett tillfälle, som kan berätta om området där vi rör oss. Vandringarna är anpassade för pensionärer, men dock inte invalidanpassade.

Marknadsför gärna vandringarna i föreningsspalten, på social media och meddela också där att vandringen är öppen för medlemmar i alla pensionärsföreningar.

Här är listan vandringarna och genom att trycka på länkarna kommer ni vidare till information om vart och ett tillfälle (slutliga detaljer om vandringarna i Karleby och Malax fattas ännu, men informationen uppdateas snarast).

25 maj Naturstigsvandring med Purmo Pensionärer
25 maj Stadsvadring med Kaskö Pensionärsklubb
3 juni Vandring med Närpes Pensionärsförening
9 juni Stadsvandring med VIPS, Vasa
10 juni Naturstigsvandring med Jeppo Pensionärsklubb
14 juni Vandring med Esse Pensionärsförening
14 juni Vandring med Korsnäsnejdens Pensionärer
30 juni Åminne vandringsled med Malax Pensionärer
XX juli Historisk vandring i Karleby med Vi Norrifrån
4 augusti Vandring Bodvattet runt med Korsholms Pensionärsförening
5 augusti Stadsvandring i Kristinestad med PIKT
10 augusti Litterär vandring med Nykarleby Seniorer
30 augusti Vandring på Bötombergen med Korsu-muséet med Lappfjärds Pensionärsklubb
7 september  Naturstigsvandring med Terjärv Pensionärer

 

 

KRYSSNING MED WASALINES NYA FÄRJA AURORA BOTNIA 16 SEPTEMBER ***OBS NYTT DATUM***

Wasaline tar sin nya färja >> m/s Aurora Botnia i bruk under sommaren 2021. Nu vill vi erbjuda medlemmarna möjlighet att få bekanta sig med färjan under en helt egen kryssning torsdagen 16 SEPTEMBER

Färjan lägger ut klockan 8.00 på morgonen och vi är tillbaka i Vasa hamn klockan 15.45. Under kryssningen får vi information om den nya färjan och får en guidad rundvandring. Naturligtvis har vi annat program såsom information om regionens och förbundets verksamhet samt IT verkstad med förbundets IT koordinatorer. Vi skall äta frukost när vi stiger ombord och på hemfärden njuter vi av skärgårdsbordet och tar en svängom i restaurangen. De som inte dansar ordnar vi alternativt program för. 

Vi ordnar busstransport både norrifrån och söderifrån, vi återkommer med busstidtabeller och priset för kryssningen så fort vi får in alla offerter. 

Vi hoppas kunna bjuda på en intressant och corona-säker infokryssning

 

REGIONRESA TILL ÅBOLAND 22-24 AUGUSTI

Svenska pensionärsförbundet ordnar en regionresa till Åboland för föreningarna medlemmar 22-24 augusti. Med regionresorna strävar förbundet till at föreningarna skall kunna bekanta sig med de olika regionerna. Läs mera om resan här >>Regionresa till Åboland - Skärgårdens ringväg och Själö 

 

REGIONENS GOLFMÄSTERSKAP I JAKOBSTAD 26 AUGUSTI

Golfturneringen ordnas på golfbanan i >>Pirilö golfcenter, Gamla Pirilövägen 311, 68600 Jakobstad, torsdagen den 26 augusti kl. 10.00. Som lokal arrangör fungerar Pensionärsföreningen Milstolpen. Vi spelar nio hål, maximalt antal deltagare är 50 stycken som noteras i anmälningsordning. Deltagaravgiften är 30€ per deltagare i vilken ingår spelavgift, kaffe och lunch.

Anmälan om deltagande senast 31.7.21 till Johan Karjaluoto, sms på tel.nr 0400-660322 eller per e-post: johan.k@multi.fi

 

Glöm inte att anmäla deltagare till SPF Österbottens boule-mästerskap 16 juni och följ med vad som är aktuellt genom att kolla >>händelsekalendern.

Patrick Ragnäs