SPF Österbotten

Vandring med Korsnäsnejdens Pensionärer

14.06.2021 kl. 13.00 – 15.00


SPF Österbotten ordnar en serie vandringar med pensionärsföreningarna i Österbotten under år 2021. Måndagen 14 juni klockan 13 ordnas en vandring i gruvområdet i samarbete med Korsnäsnejdens Pensionärer.

Vandringen är öppen för medlemmarna i alla Österbottniska pensionärföreningar. 

Gruvområdet i Korsnäs finns c:a 4 km norr om Korsnäs centrum. Gruvleden är ca 2 km lång, lättframkomlig och har två rastplatser med bord och bänkar, lämpliga för kaffe med dopp. Vi får guidning av Robert Mamrelund, som har arbetat i gruvan. För ett par år sedan uruppförde Föreningen Prästgårdsmuseet i Korsnäs rf en sommarteater om gruvepoken under namnet ”Gruvliga berättelser”. Manuset skrevs av Lasse Hjelt i samarbete med Carita Nyström. Varje sommar kommer ca 300-500 personer med bussar för att gå gruvleden. 
Under gruvepoken hade vi en finsk skola i Korsnäs med bl.a. Raimo Havusela som lärare. Västanlid området med bostäder byggdes upp under den här tiden! På Västanlid finns nu företaget Dermoshop och alla bostäder är sålda eller uthyrda.
Möjlighet finns att köpa kaffe med tilltugg. 

Under vandringen guidas vi av Robert Mamrelund

>>Karta över Gruvområdet   >>Gruvområdet på webben

Anmäl gärna ditt deltagande här: >>Anmälning till vandring med Korsnäsnejdens Pensionärer. Det går också att delta utan skild anmälan.