SPF Österbotten

Nyhetsbrev 7/2020, 11.5.2020

11.05.2020 kl. 12:48

"EN VARDAG I CORONASVENSKFINLAND"

Svenska YLE:s program Närbild har ikväll måndagen 11  maj temat En vardag i Coronasvenskfinland, och där medverkar Vasa Svenska Pensionärsförenings ordförande Bernice Tiihonen. Programmet sänds i TV måndag 11 maj 2020 klockan 19.55 på YleFem och kan ses redan nu på Arenan här:
>>En vardag i Coronasvenskfinland

 

ALLSÅNG MED TOMAS FANT OCH ANTON PLOGMAN 21.5

Allsången sänds direkt från Åminne Folkpark i Malax torsdagen den 21 maj klockan 19-20 (Kristihimmelsfärdsdagen). Malax Lokal TV står för tekniken, och sändningen kommer att kunna visas i alla Lokal TV:n i Svenskfinland. Vidare kan man se det på Youtube, Facebook eller på SPF:s hemsida.
Dagens allsångsledare är Tomas Fant. Vid sin sida har han Anton Plogman. Denna duo har spelat tillsammans på heltid i flera konstellationer, och kompletterar varandra med olika instrument och sång. De har bjudit på uppskattade, regelbundna virtuella streaming konserter nu på onsdagar sedan början på april via Facebook på sidan Music Tomas Fant.
Kvällens repertoar är en blandning av äldre och nyare allsångspärlor, förhoppningsvis något för alla och envar. Sångtexterna kommer att visas i rutan, vartefter sångerna framskrider.

 

 

REGIONENS VÅRMÖTE PÅ DISTANS 11.6

Regionstyrelsen beslöt på sitt möte 5 maj att SPF Österbottens vårmöte 2020 hålls som distansmöte via Zoom på grund av undantagsförhållsnden som för tillfället råder i Finland. Beslutet stöder sig på "Lag om temporär avvikelse från aktiebolagslagen, lagen om bostadsaktiebolag, lagen om andelslag, föreningslagen och vissa andra sammanslutningslagar i syfte att begränsa spridningen av covid-19-epidemin". Regeringens proposition har nr 45-2020. Genomförandet av vårmötet diskuterades också på distansmötet mellan ordföranden i pensionärsföreningarna i Österbotten 7 maj.

Vårmötet är torsdagen 11 juni klockan 10. Officiell plats för mötet är förbundets kansli i Vasa, Handelsesplanaden 12 B18, men mötet genomförs som distansmöte via Zoom.

Föreningarna anmäler delegater till vårmötet via denna länk >>ANMÄLAN TILL VÅRMÖTE 2020 PÅ DISTANS senast måndagen 1 juni. Anmälningsformuläret fungerar samtidigt som fullmaktsblankett. Anmälda delegater får via e-post en inbjudan till distansmötet. I inbjudan finns en länk till själva mötet. Vid behov kan flera delegater delta via samma länk, dvs vara på samma plats under själva mötet.

Vårmöteshandlingarna har tidigare postats till föreningarna i början på mars. Handlingarna kan vid behov också laddas ner här:
>> Anmälning av delegater
>> Föredragningslista
>> Lista på antal delegater
>> Verksamhetsberättelse och bokslut
>> Verksamhetsgranskningsberättelse
>> Stadagar

 

DRIVE IN KONSERT MED DANSBANDET TOMMYS 13.6

Efter succékonserterna karantändans med Guns Rosor, morsdagsdans med Tomas Fantz så steppar vi upp lite och ordnar en drive-in konsert med dansbandet Tommys lördagen 13 juni på Klacken i Lillby.

Evenemanget är ännu under planering så vi kommer att uppdatera med närmare information inom kort. 

Information kommer också i God Tid nr 5 som utkommer 5 juni samt i dagspressen och radion.

 

Kom ihåg att följa med på regionens >>HÄNDELSEKALENDER så vet Ni om nya evenemang som planeras samt vilka evenemang som flyttats fram eller vilka evenemang som inhiberats helt. Tyvärr såg vi oss tvungna att helt inhibera SPF Österbottens sommardag 2020.

 

Patrick Ragnäs