SPF Österbotten

Nyhetsbrev 9/2022

31.10.2022 kl. 14:04

SPF ÖSTERBOTTENS HÖSTMÖTE I NYKARLEBY

Regionens höstmöte hölls i Nykarleby 25.10. Delegater från 24 medlemsföreningar deltog.
Anita Ismark återvaldes enhälligt till regionordförande för år 2023. Som ny i regionstyrelsen invaldes Jan-Erik (Lalle) Broberg. Övriga styrelsemedelmmar är Alice Lillas, Pia Berg, Göran Uppstu, Göran Westerlund och Per-Erik Lindgren. 
Till valberedning utsågs Henrik Sandberg som samtidigt fungerar som ordförande och sammankallare. Övriga i valberedningen är Solveig Nylund och Carl-Gustav Mangs. Peter Sahlsten återvaldes som verksamhetsgranskare. Verksamhetsplan och budget för år 2023 fastställdes och höstmötet beslöt dessutom att ge ett utlåtande som lyder:

Solidaritet i vardagen – höj de lägsta pensionerna
I dessa tider med stigande mat-, el- och bränslepriser känner vi pensionärer en stor oro för hur vi ska klara ekonomin. En ljuspunkt är att arbetspensionsindexet stiger med ca 6,8 % jämfört med år 2021 vilket ger en rejäl höjning på pensionen.
Men fortsättningsvis har pensionärer med de lägsta pensionerna svårt att klara sin vardag. Deras pensioner måste höjas ytterligare. Vi medmänniskor behöver tillsammans hjälpa de pensionärer som har det svårast med mathjälp, ved och andra förnödenheter. Vi behöver en stor dos solidaritet mellan oss finländare.

 

RAPPORT FRÅN PIDROMÄSTERKAPET

>>Läs mera

 

SPF ÖSTERBOTTEN ÖVERLÄMNADE SIN JUBILEUMSBUDKAVLE TILL ÖSTERBOTTENS FÖRBUND

>>Läs mera

 

Patrick Ragnäs