SPF Österbotten

Nyhetsbrev 6/2021, 13.4.2021

13.04.2021 kl. 09:10
Föreläsning med Kaj Kunnas och regionens bouleturnering

DIGITAL FÖRELÄSNING OCH SAMTAL MED KAJ KUNNAS 27 APRIL KL 14


I samarbete med Svenska Folkskolans Vänner, Röda Korset och Folkhälsan ordnar Svenska pensionärsförbundet tisdagen 27 april klockan 14.00 - 15.30 en digital föreläsning med Kaj Kunnas med rubriken "Livet är förändring".
Att leva är att vara mitt i en konstant förändring. Varje dag, vecka, månad och år, från det att vi föds. En del förändringar är så små och vardagliga att vi inte ens registrerar dem, medan andra är stora och omvälvande brytningsskeden i livet. Liksom att gå i pension, då vardagen och rutinerna förändras totalt. Pensioneringen, pensionstiden och andra stora brytningsskeden kan väcka frågor och starka känslor redan på förhand eller först efter att den nya vardagen har trätt in i bilden. Både positiva och negativa tankar och reaktioner. Hör Kaj Kunnas berätta om hur han förhåller sig till de förändringar livet medför och ta del av Kajs tips som kan vara till nytta i din egen vardag och hur du ser på förändringar i ditt eget liv. 
Den virtuella föreläsningen sker i dialog med publiken. Du är välkommen att ställa frågor eller dela med dig av dina egna tankar både på förhand och under Kajs framförande. 
Föreläsningen riktar sig till alla som är på väg att gå i pension eller nyligen gått i pension, men även till andra intresserade. 
>>Anmäl dig här
Arrangörer: ilaag-projektet, Folkhälsans förbund, Svenska folkskolans vänner, Svenska pensionärsförbundet, Röda Korset Österbottens svenska distrikt

 

SPF ÖSTERBOTTENS BOULEMÄSTERSKAP 16 JUNI 2021

Årets boulemästerskap ordnas på Segelsundsplanen i Jakobstad onsdagen 16 juni i samarbete med föreningen Milstolpen. Spel enligt MONRAD-system, 4 spelomgångar. Det betyder att alla får spela 4 omgångar. Lagen skall bestå av 3-manna lag, vilket är nytt för i år. Egna klot får användas.
Anmälningarna med namn på deltagarna vill vi ha in till regionen senast onsdagen 9 juni. Deltagandet är avgiftsfritt. Dagen inleds kl 9.30 med kaffe och anmälning. Tävlingen beräknas pågå mellan kl 10.00 – 15.00. I år ordnas ingen gemensam lunch, utan alla tar med egen matsäck. Kiosken är öppen som vanligt hela dagen och där kommer att även säljas grillkorv. Anmäla genom att fylla i >>Anmälningsformuläret.
Kom ihåg att informera föreningens boule-aktiva om turneringen!

 

SPF ÖSTERBOTTEN HÖLL VÅRMÖTE

SPF Österbotten höll stadgeenligt vårmöte på distans 9 april. 65 delegater från 24 föreningar var representerade. Vårmötet godkände verksamhetsberättelsen och fastställde bokslutet för år 2020.
>> Verksamhetsberättelse och bokslut 2020


I mötet deltog redaktör och programledare Pia Lagus från Yle Vega Österbotten samt innehållschef Jonas Jungar från svenska Yle. Pia och Jonas berättade om programproduktionen på Yle och deltagarna hade möjlighet att ställa frågor och framföra åsikter. 

 

Glöm inte att följa med vad som är aktuellt genom att kolla >>händelsekalendern.

 

Patrick Ragnäs