SPF Österbotten

Nyhetsbrev 5/2020, 8.4.2020

08.04.2020 kl. 13:04

Bästa föreningsaktiva!

Vi lever i exeptionella förhållanden, speciellt pensionärsföreningarnas medlemmar. Situationen har påverkat föreningarnas, regionens och förbundets verksamhet mycket. Så gott som all verksamhet som innebär folksamlingar är inhiberade eller framflyttade. 

Trots epidemi-eländet är det skäl att hålla huvudet högt och och fylla alla sinnen med de incitament som finns till buds. 

Vi försöker finna nya verksamhetsformer, bland annat genom att utnyttja den teknik som finns tillgänglig. Samarbetet med dansorkestern Guns Rosor med karantändansen blev en succé. Evenemanget kunde följas via Facebook, på webben, via Lokal-TV samt i radion. Enligt beräkningar så följdes Karantändansen av över 15.000 personer runt om i Svenskfinland. Dessutom hade vi tittare från Västerbotten och övriga Sverige.

Vi strävar till att få tillbaka verksamheten till det normala så fort situationen och myndigheterna tillåter. Vi hoppas för närvarande att situationen normaliseras så att vi kan hålla regionens sommardag enligt tradition första onsdagen i augusti, dvs 5.8. Platsen är Carpella i Korsholm. Vi återkommer med närmare information om sommardagen så fort vi får besked om att den kan ordnas.

Kvarkens pensionärsparlament som planerades hållas 18-19 maj i Vasa beslöts flyttas fram. För närvarande är det mest troliga att parlamentet flyttas fram till nästa vår.

I >>händelsekalendern finns evenemangen som planeras, och där finns också anteckning om vilka evenemang som inhiberats eller flyttats fram. 

 

MEDLEMSSITUTATIONEN I ÖSTERBOTTEN EFTER REKRYTERINGSKAMPANJEN

Vi hade en effektiverad medlemsrekryteringskampanj i Österbotten under tiden 1.9.2018 - 31.12.2019. En individuell kampanjplan uppgjordes för var och en förening. Statistik över befintliga medlemmar samt potentiella medlemmar per postnummerområde uppgjordes. Undertecknad har nu gjort färdigt en uppföljning för föreningarna hur kampanjen lyckades per postnummerområde. Resultaten för föreningarna går vi igenom när jag på ett eller annat sätt kan träffa föreningarnas styrelser. 
Ett kort sammadrag på utfallet i hela Österbotten finns här:

 

ÖSTERBOTTENS BOULEMÄSTERSKAP 24.6

Österbottens boulemästerskap 2020 ordnas i år  i samarbete med Larsmo-Eugmo Pensionärsförening. Turneringen planeras hållas onsdagen 24 juni klockan 9 - 16. Vi återkommer snarast med mera information om evenemanget när vi vet hur situationen med undantagsförhållandet utvecklas.

 

SOMMARDAGEN 5.8

Trots rådande epidemi-elände planerar vi i dagens läge inför sommarfesten 5 augusti. Vi återkommer med mera information om evenemanget när vi vet hur situationen utveckalar sig och vi följer myndigheternas rekommendationer och anvisningar.

 

INSPIRATIONSDAG FÖR FÖRENINGARNAS ORDFÖRANDE 27.8

I stort sett samma info som för två föregående evenemang...

 

MATINÉFÖRESTÄLLNING "AYN - En katastrofal kontorskomedi​" 30.10 kl 13


Wasateater ordnar tillsammans med SPF Österbotten en matinéföreställning av pjäsen "AYN - En katastrofal kontorskomedi​", som är en komedi om ett mänskligt misstag och en stundande katastrof i kontorsmiljö. 
Föreställningen är fredagen 30 oktober klockan 13.00. Pris per person är 30€ för medlemmar i en pensionärsförening.
Bindande anmälningar senast fredagen 9.10 tlll sin egen förening. Varje förening löser ut alla bokade biljetter. Reserveringar görs helst så fort som möjligt, platserna reserveras i den ordning de kommer.
Föreningarna gör anmälningarna till föreställningen genom att fylla i  >>anmälningsformuläret.

 

Trots allt öskar jag Er alla en Glad Påsk

Patrick Ragnäs