SPF Österbotten

Karantändans med Guns Rosor

26.03.2020 kl. 09:45
Dansbandet Guns Rosor ordnar "karantändans" i samarbete med Svenska pensionärsförbundet

Dansorkestern Guns Rosor har tvingats ställa in alla sina spelningar inkommande vår. Därför kom de på idén att sända en danskväll live, utan publik. Svenska pensionärsförbundet har ställts inför samma dilemma med inställda möten och evenemang. På grund av undantagsförhållanden i Finland har en stor del av pensionärsföreningarnas medlemmar genom en anvisning förpliktats undvika kontakter med andra personer (förhållanden som motsvarar karantän). Därifrån kom vi på idén att arrangera en gemensam “Karantändans” via sociala medier, lokal-TV och radio. 

Med en danskväll i vardagsrummet så tror vi att vi sprider glädje ut i stugorna i dessa tider för alla pensionärer i Svenskfinland.

Guns Rosor kommer att spela live på Jungsborg i Karleby, för tomt dansgolv. Spelningen kommer att bandas och sändas direkt bland annat via Larsmo När-TV, Sundom Lokal-TV, När-TV och Radio Vasa som har täckning från Kristinestad till Karleby. Dessutom sänds spelningen i KEXTV som är samlingsnamnet för de lokala innehållsproducenterna i södra och sydvästra Finland.

Dessutom livestreamas konserten på regionens webbplats www.osterbotten.spfpension.fi, på förbundets webbplats www.spfpension.fi och på >>pensionärsförbundets facebook sida

Evenemanget kommer att äga rum lördag 28 mars klockan 20:00 – 22:00. 

Mera information om evenemanget finns i God Tid nr 3 som utkommer 27.3, Yle Arenan samt i Vasabladet och Österbottens Tidning 26.3.

Patrick Ragnäs