SPF Österbotten

SPF Österbottens nyhetsbrev 10/2018

17.12.2018 kl. 12:16
Sök pengar! Årsrapportering och Kvarkens pensionärsparlament 2019.ANSÖKNINGAR OM MEDEL

Kom ihåg att ansöka om medel från Svenska Kulturfonden (Förbundspaketet) och från Stiftelsen för svensk pensionärsverksamhet:

Ansökningar från Förbundspaketet senast 31.12.2018. Vid fördelningen prioriteras:
- Hur arbetar föreningen med lokal påverkan?
- Hur arbetar föreningen med att säkra medlemmarnas behov av digital samhällsinformation? Fyll i >>ansökningsformuläret på webben. Det går också att ladda ner un utskrivbar >>PDF-blankett som ni kan fylla i för hand och skicka in per post.

Ansökningar från Stiftelsen senast 31.12.2018. Understödet beviljas för lokal och regional verksamhet inom ramen for Stiftelsens ändamål. Denna gång prioriteras uppsökande verksamhet inom föreningen och föreningens verksamhetsområde samt skapande av guldkant i tillvaron för att motverka utanförskap och ensamhet.
>>Ansökningsblankett

För närmare information om understöden kontakta verksamhetsledare Berit Dahlin, e-post berit.dahlin@spfpension.fi eller tfn 040-5780248.

Undertecknad hjälper gärna till med ifyllandet av ansökningshandlingarna.

 

ÅRSRAPPORTERING

Kom igåg att lämna in årsrapporten till förbundet. Det gör ni enklast genom att fylla i >>webbformuläret. Det går också att ladda ner en >>PDF-blankett att skriva ut och fylla i med penna, men vi rekommenderar att fylla i formuläret.
Kontakta undertecknad om ni har frågor om årsrapporteringen. Rapporten inlämnas senast 31.1.2019.

 

KVARKENS PENSIONÄRSPARLAMENT 2019

Pensionärsparlamentet 2019 går av stapeln 16 - 17 maj på Comfort Hotel Umeå City.
Programmet/teamat är fastställt till  Ett Gott Liv – lagar, regler och attityder,  med fokus på faktiska skillnader som uppstår när man blir pensionär och lämnar yrkeslivet. Vi diskuterar varför det finns skillnader i lagar, regler och inte minst samhällets attityder mot äldre.  Vi vet att det finns en oändlig källa att ösa ur i ämnet, och tror att vi ska kunna presentera ett riktigt spännande och givande program i maj.
Mera information om parlamentet har utlovats efter julhelgerna.

 

Kom ihåg att anmäla Er till >>Ordförandekonferensen 9.1.2019!

Det lönar sig att hålla sig uppdaterad genom att nu som då kolla igenom >>händelsekalendern.

 

Med önskan om en Fridfull Jul och ett Framgångsrikt Nytt År!

Patrick Ragnäs