SPF Österbotten

SPF Österbottens nyhetsbrev 10/2017

21.11.2017 kl. 10:51
Information om bl a resekoordinatorträff, ordförandekonferenser och matinéföreställning med Wasateater.

SPF ÖSTERBOTTENS HÖSTMÖTE 

Anita Ismark från Korsnäs valdes efter omrösning till ordförande för Svenska pensionärsförbundet i Österbotten r.f. på föreningens höstmöte i Jakobstad 1.11. Mera kan du läsa om höstmötet i God Tid eller här >> Läs mera

 

KORSHOLM PIDROMÄSTARE 2017

24 lag från 14 pensionärsföreningar gjorde upp om mästerskapstiteln i pidron i Oravais 9.11. Korsholm 1 som representerades av Jarl-Gustav Bengs och Lars-Erik Ståhl vann alla sina 5 matcher och for iväg med vandringspokalen.
Milstolpen 1 från Jakobstad gick också obesegrade genom turneringen men slutade tvåa med 23 poäng mindre. Här är det slutliga placeringarna och poängen (klicka på tabellen).

 

"KAFFEKUPONG" TILL WASALINE

Genom vårt samarbete med Wasaline så bjuds alla våra medlemmar på "kaffe med bulla" ombord på Wasaline mot uppvisande av en urklippskupong som kommer att finnas i nästa nummer av God Tid. Informera gärna om detta åt era medlemmar.

 

RESEKOORDINATORTRÄFF 1.2.2018

SPF Österbotten inbjuder föreningarnas resekoordinatorer till resekoordinatorträff den 1 februari 2018 på Wasaline och i Umeå.
Vi hoppas att varje förening deltar i träffarna med två personer. Avgift per person är 30 €, vilket faktureras föreningarna. Avgiften innehåller bussresa, båtbiljett, program samt en måltid.
Dagsprogrammet är ännu inte fastställt, men det kommer att ordnas föreläsningar ombord på färjan och program i Umeå. Busstransport ordnas. Vi återkommer med mera detaljerat program inom kort samt inbjudan. 
Anmälning till träffen sker genom att fylla i >>anmälningsformuläret senast den 10 januari 2018.

 

ORDFÖRANDEKONFERENSER I FEBRUARI 2018

SPF Österbotten ordnar 3 st ordförandekonferenser under februari.

  • Första ordnas måndagen 12.2 i Larsmo för föreningarna Vi Norrifrån, Kronoby, Nedervetil, Terjärv, Larsmo-Eugmo, Milstolpen, Pedersöre, Esse och Purmo. >> Läs mera
  • Den andra ordnas i Vasa tisdagen 13.2 för föreningarna VIPS, Vasanejden, Korsholm, Kvevlax, Vörå, Oravais, Munsala, Jeppo och Nykarleby. >> Läs mera
  • Den tredje ordnas i Korsnäs tisdagen 20.2 för föreningarna Lappfjärd, PIKT, Kaskö, Närpes, Övermark, Korsnäs, Petalax och Malax. >> Läs mera

Vi önskar att föreningarnas ordförande samt en till från styrelsen anmäler sig till konferensen senast måndagen 22 januari 2018.
Syftet med konferensen att föreningsaktiva tillsammans kan diskutera om styrelsearbetet och vilka möjligheter det finns att utveckla både styrelsens och föreningens arbete. 
Förmiddagen är ägnad åt diskussion om samarbetet mellan föreningarna, regionen och förbundet. Nyvalda regionordförande Anita Ismark och ombudsman Patrick Ragnäs håller i trådarna.
På eftermiddagen bekantar vi oss med FöreningsKICK som är ett verktyg för utvecklande av en förenings strategi och kommunikation >> Läs meraPernilla Howard och Therese Sunngren-Granlund som är projektledare för FöreningsKICK håller en workshop med syfte att hjälpa våra föreningar att få en klar strategi, en uppdaterad verksamhetsplan och en tydlig vision för sin verksamhet. Föreningarna lär sig att aktivt reflektera över sin egen verksamhet, vilka utvecklingsbehov som finns och på vilket sätt man önskar ta verksamheten ett steg vidare. 

 

WASATEATERS MATINÉFÖRESTÄLLNING 8.2.2018

Wasateater ordnar tillsammans med SPF Österbotten en matinéföreställning av pjäsen >>"DEN FÖRSTA DAGEN", som är en tragikomisk berättelse om välfärdssamhällets vardagshjältar, utan vilka hjulen slutar snurra. Krogerus har med humor, vishet och värme skrivit en underhållande och tankeväckande pjäs om åldringsvård, integrering av invandrare, inbesparingar och förordningar. 

"Primärskötaren Ritva (Carola Sarén) är plikttrogen, empatisk, lyssnar och hjälper men bär ensam sina egna bördor. När vi möter henne i Anna Krogerus succépjäs återvänder hon första dagen till jobbet på Vilans vårdhem efter en veckas semester. Nu ska hon börja ett nytt liv: ”inte jobba övertid, inget mera kaffepimplande under nattskiften…”
Som i de bästa komedier, går förstås ingenting som i Strömsö. Det mesta som kan gå fel gör det och efter en dålig start blir allt värre." 

Föreställningen är torsdagen 8 februari klockan 13.00. Pris per person är 22€ för medlemmar i en pensionärsförening (normalt pensionärspris 28€).
BINDANDE anmälningar senast tisdagen 16.1 till sin egen förening. Varje förening måste lösa ut alla bokade biljetter. Reserveringar görs helst så fort som möjligt, platserna reserveras i den ordning de kommer.
Föreningarna gör anmälningarna till föreställningen genom att fylla i  >>anmälningsformuläret.

 

OMBUDSMANNEN LEDIG

Undertecknad kommer att vara ledig inkommande torsdag och fredag, 23-24.11. Under tiden går det bra att kontakta kansliet i Helsingfors.

 

Läs mera om aktuella händelser, såsom kommande resor, i  >>händelsekalendern.

Patrick Ragnäs
Kommentarer (1)
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Tack Patrick för att du ordnar så fina tillställningar för oss och tack för den fina informationen!
Tacksam pensionär06.12.17 kl. 10:51