SPF Österbotten

Nyhetsbrev 1/2024

22.01.2024 kl. 12:00

REGIONSTYRELSENS KONSTITUERANDE MÖTE

Regionstyrelsen höll sitt årliga rådslag med svensk- och tvåspråkiga riksdagsmän från Vasa valkrets 8 januari i samband med styrelsens konstituerande möte. Ämnen som diskuterades var bland annat garantipensionen och vårdkostnadstaket, välfärdsområdets sparpaket, byggande av gemenskapsboendeenheter samt firivilligorganisationernas statsfinansiering. Riksdagsledamöter som deltog var Anders Norrback och Mikko Ollikainen (båda SFP).

Per-Erik Lindgren omvaldes till viceordförande för SPF Österbottens styrelse för år 2024. Övriga styrelsemedlemmar är styrelseordförande Solveig NylundGöran Westerlund, Britt-Marie Teir, Alice Lillas, Pia Berg och Lalle Broberg>>SPF Österbottens styrelse

Till ordförande för resekommittén valdes Alice Lillas, Övriga medlemmar är Britta Andtfolk, Benita Nygård och Carl-Gustav Mangs.

Solveig Nylund och Per-Erik Lindgren valdes till ordinarie medlemmar i De Österbottniska pensionärsförbundens samarbetsdelegation. Alice Lillas och Göran Westerlund valdes till ersättare.

 

ORDFÖRANDEKONFERENS 7 MARS

SPF Österbottens medlemsföreningars ordförande och viceordförande/sekreterare inbjuds till ordförandekonferens torsdagen 7 mars klockan 9:30 - 14:30. Ordförandekonferensen hålls på Yrkesakademin i Gamla Vasa, adress  Kungsgårdsvägen 30 A, Vasa. Anmäl föreningens deltagare på förhand, senast fredagen 23 februari via denna länk: >>ANMÄLAN TILL ORDFÖRANDEKONFERENS 2024. Deltagandet är avgiftsfritt!

Program:
09:30 Kaffeservering
10:00 Öppning av dagen, regionordförande Solveig Nylund
10:15 Bankbegdrägerier och föreningars ansvarsföräkringar, sakkunniga från Vasa Andelsbank deltar
12:00 Lunch
13:00 Svenska pensionärsförbundets verksamhetsledare Ilona Salonen har ordet
13:30 Regionens och förbundets organisation, ombudsman Patrick Ragnäs
14:30 avslutningskaffe

 

BOWLINGTURNERING 2-5 APRIL 

Mellan 2 och 5 april ordnas SPF Österbottens mästerskap i bowling. Platsen är den samma som tidigare, det vill säga Karleby bowlinghall. Medarrangör är pensionärsföreningen Vi Norrifrån. Ytterligare information om så som tävlingstider, serier mm kommer inom kort. 

 

VARNING FÖR LURENDREJARE!

Varning för bluffare: Se fortsättningsvis upp för lurendrejare som tex. i ordförandes namn skickar e-post till kassören om någon faktura eller brådskande betalning! Diskutera med er kassör att alltid ringa och kolla om det är en riktig faktura och om det verkligen är t.ex. ordförande som skickat e-posten, speciellt om betalningar som inte föregåtts av styrelsebeslut. Gör polisanmälan om er förening blir lurad på pengar men annars räcker det att radera e-posten, att man fått den betyder inte att e-posten är hackad eller att man är utsatt för fara, faran ligger bara i att man gör betalningen. Man kan även tipsa polisen utan att göra en officiell anmälan: >>https://poliisi.fi/sv/nattips

 

VINTERLEDIGT

Undertecknad har vintersemester 26 februari - 3 mars. Vid brådskande ärenden vänligen kontakta förbundskansliet (kansliet@spfpension.fi)

 

 

Föreningarnas >>ÅRSRAPPORT skall fyllas i senast 31 januari 2024.

 

 

Kom ihåg at anmäla deltagare till den regionala >>FRÅGESPORTUTTAGNINGEN 14 FEBRUARI. Sista anmälningsdag är 1 februari.

 

 

Läs mera om aktuella händelser, såsom kommande resor, i  >>HÄNDELSEKALENDERN.

 

Patrick Ragnäs