SPF Österbotten

Styrelsemöte 2/2024, 5.2.2024

12.02.2024 kl. 10:37
Verksamhetsberättelsen och bokslutet undertecknades

Regionens styrelse höll sitt andra möte den 5.2.2024 i Vasa.  Styrelsemötet bahandlade främst fjolårets verksamhet och styrelsen godkände utkastet till verksamhetsberättelse för år 2023 och undertecknade bokslutet, som kommer att presenteras vid regionen vårmöte i Larsmo den 26.3.2024.

Till mötet hade också inbjudits Annika Tetrault, koordinerande avdelningsskötare för hälsovårdstjänster för äldre på Österbottens Välfärdsområde och en av de som arbetar med seniorrådgivningen.

Annika berättade om hur den nya Seniorrådgivningen inom välfärdsområdet är tänkt att fungera.  Seniorrådgivningen erbjuder förebyggande hälsovårdstjänster för personer över 65 år, som inte har andra regelbundna vårdtjänster eller hemvård. Till seniorrådgivningens verksamhet hör välbefinnande- och hälsokontroller, livsstilsrådgivning och gruppträffar för 70- och 80-åringar.

Mera information om seniorrådgivningens verksamhet och telefontider hittas på välfärdsområdets webbplats >>osterbottensvalfard.fi/seniorradgivning.  Seniorrådgivningens personal kommer också gärna och berättar om verksamheten ute i regionen.

Solveig Nylund